Polikarbonát, polikarbonát lemezek

3 gyakori kérdés a polikarbonát lemezekkel kapcsolatban


3 gyakori kérdés a polikarbonát lemezekkel kapcsolatban


1.) A 10 vagy 16 mm vastagságú polikarbonát lemezt válasszam?
A kis és közepes tetőterületekhez a 10 mm-es polikarbonát lemez ajánlott. Nagyobb tetők és a hőszigeteléssel szemben támasztott nagyobb igények esetén, az erősebb 16 mm vastagságú légkamrás lemez az ideális választás.

2.) Hogyan tároljam beépítésig a polikarbonát lemezeket?
A polikarbonát lemezeket vízszintesen és ha megoldható, akkor zárt térben tárolja. Amennyiben nem tudja zárt térben tárolni a polikarbonát lemezeket, akkor a beépítésig mindenképpen árnyékos helyen raktározza és takarja le világos színű fóliával. Gondoskodjon a megfelelő rögzítséről is, hogy vihar esetén a szél ne fújja el, ugyanis a polikarbonát lapoknak nagy felületük van és kis súlyuk.

3.) Hogyan kerüljem el a leggyakoribb beépítési hibákat?

  • Fokozottan figyeljen, hogy a lemezek az UV védett oldalakukkal a közvetlen napsugárzás irányába kerüljenek beépítésre! A helytelenül beépített polikarbonát lapok, az UV sugárzás hatására sárgulnak és gyengülnek is. A károsodott polikarbonát lapokat nem lehet javítani, cserélni kell!
  • A polikarbonát lemez kültéri beépítésénél biztosítani kell az anyag hőtágulásához szükséges helyet. Minden esetben használja a leszorító profilokat és az alakváltozást engedő tömítőgumikat, valamint a csavarok helyeit mindig nagyobb átmérővel fúrja elő a polikarbonáton és az alumínium profilokon is. Amennyiben a beépítésnél a lapok között nincs meg a hőtáguláshoz szükséges hely, ropogni, pattogni fog a polikarbonát lemez.
  • A légkamrás lemezek végeit zárja le! Ezzel megelőzi a polikarbonát lemez párásodását, koszosodását, vagy a hibás véglezárás esetén a vizesedést. Az alsó végeket pára áteresztő szalaggal, a felső végeket pára záró szalaggal ragassza le! A szalagot követően, a nyitott kamravégek lezárására használhat PC-U profilt, de a hosszútávra tervezett szakszerű beépítéshez az Alu-U profilok használatát javasoljuk.

 


Vissza az előző oldalra

Polikarbonát lemez +36 70 397 5230
Polikarbonát lemez +36 30 458 2134
Polikarbonát lemez

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Írjon nekünk vagy kérjen visszahívást!


A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem, elfogadtam. Tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat az adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

Polikarbonát lemezek

, légkamrás lemezek, profillemezek © Minden jog fenntartva. Honlapkészítés, weboldal készítés.